Перший урок миру

2020-10-15

З 15 жовтня в Україні вперше розпочалася міжнародна програма освіти миру HWPL, щоб розповсюдити культуру миру серед молоді, подолати булінг, припинити конфлікти та війни, а також побудувати стійкий мир: http://poruch.com.ua/peaceprogramm/

За підтримки міжнародної недержавної миротворчої організації HWPL та Всеукраїнського Громадського об'єднання "Поруч".
Перший Урок миру відбувся в школах Волинської області:
с.Смолигів та с.Хорохорін.

- Центральне місце в програмі навчання миру HWPL посідають зміни серед дітей і молоді як майбутнього покоління, що визначатиме подальший розвиток країни. На базі чотирьох створених Шкіл миру за підтримки ChildFund Deutsсhland ми прагнемо (шляхом навчання миру HWPL) поглибити й зміцнити знання учнів і вчителів щодо питань миру та ненасильницького розв’язання конфліктів. Велика кількість громадян України з прифронтових територій вимушені покидати рідні домівки та вливатися в незнайомі громади — це стає підґрунтям для конфліктів. Діти й молодь часто зазнають утисків і булінгу, - Марія Тищенко, ВГО "Поруч".

- З часом, «Освіта миру» має стати обов’язковим в усіх закладах освіти по всьому світу. Конфлікти супроводжують нас упродовж життя. Навчитися розв’язувати їх, використовуючи сучасні знання, елементи сучасного миротворчого процесу та досягнення консенсусу, є важливим для розвитку успішного суспільства, - Світлана Андрійчук, начальник гуманітарного відділу Смолигівської сільської ради.
Проєкт «Освіта миру HWPL в Україні» відбувається в рамках глобального проєкту освіти миру, на меті якого — впровадити освіту миру в усіх школах і університетах в усіх країнах світу.
На даний момент до проекту приєдналися 214 навчальних закладів у різних країнах світу, котрі призначено Академіями миру HWPL. А в дев'яти країнах підписано меморандуми HWPL про співпрацю з Міністерствами освіти. Таким чином, освіта миру в цих країнах здійснюється на державному рівні.
Попри кризу COVID-19, яка стала новим викликом для системи освіти у світі, в різних країнах продовжується навчання миру в онлайн-режимі.

Мир - мистецтвом дітей

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi